Μεσσηνία
η γη της ελιάς και του ελαιολάδου απ' όπου προέρχονται τα προϊόντα μας
Η Μεσσηνία, Γη της Ελιάς και του Λαδιού είναι ένας απέραντος ελαιώνας. Το ευνοϊκό κλίμα, η ηλιοφάνεια, ο μικρός κλήρος που επιτρέπει σε κάθε παραγωγό να περιποιείται με αγάπη και φροντίδα κάθε ελαιόδεντρο και να μαζεύει τον ελαιόκαρπο στο σωστό βαθμό ωρίμανσης, δίνουν την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης.
Η παράδοση της Μεσσηνίας στην παραγωγή ελαιόλαδου πηγαίνει πίσω στους αιώνες. Είναι στη Μεσσηνία, στο Παλάτι του Νέστορα στην Πύλο, όπου εμφανίζεται για πρώτη φορά εγγράφως η λέξη "ελιά" σε πινακίδες Γραμμικής Β γραφής, που χρονολογούνται από τον 13ο π.Χ. αιώνα.
Κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο, το λάδι που παραγόταν στη Μεσσηνία ήταν ήδη ένα από τα βασικά προϊόντα της αγροτικής οικονομίας της περιοχής. Τόσο κατά την κλασική όσο και την ελληνιστική περίοδο η παραγωγή του λαδιού στην Πελοπόννησο και στην Μεσσηνία παρουσίαζε μια συνεχή αύξηση.
Τον 11ο αιώνα η Κορώνη και η Μεθώνη έγιναν τα λιμάνια από τα οποία οι Ιταλοί εξήγαγαν στη Δύση σημαντικές ποσότητες ελαιολάδου.


